Polisen fick stopp på bilen med hjälp av en spikmatta Foto: SVT/arkiv

Ungdomar misstänkta för bilstölder gripna

Publicerad

Ungdomar i 16-års åldern som färdades i en stulen bil greps av polisen i Byske i natt. Det efter att polisen lagt ut en spikmatta för att få stopp på ekipaget.

Ungdomarna som alla är i 16-års åldern tjuvtankade en stulen bil på en bensinstation i Piteå och blev då igenkända som misstänkta för att ha stulit andra bilar under samma dygn i Norrbotten och Västerbotten.

Bilen observerades därefter i Skellefteå där polisen försökte stoppa den utan att lyckas. Ett förföljande inleddes och färden gick norrut. Flera polispatruller från Västerbotten och Norrbotten samarbetade och bilen kunde stoppas i Byske efter att spikmatta lagts ut.

Efter en kortare jakt kunde polisen gripa 5-6 ungdomar i 16-års åldern som färdats i den stulna bilen. Ungdomarna fördes till polisstationen i Skellefteå och det blir nu upp till åklagare att bestämma om de ska släppas på fri fot.

Den stulna bilen är bärgad från platsen där polisen stoppade den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.