Många Luleåbor känner sig inte trygga kring strandpromenaden på Porsön och nu ska den renoveras och belysas. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Nu ska strandpromenaden röjas och rustas på Porsön

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen beslutade stadsbyggnadsnämnden att tidigarelägga projekteringen vid Porsö strand i Luleå. Upprustningen har en budget på totalt 4,5 miljoner kronor och syftet är att öka tryggheten.

Detta innebär att projektet kan upphandlas under andra halvan av 2021 och starta 2022.

– Vi har beslutat att vi ska projektera och börja med att projektera Porsö strand från Noll Kelvin bron och mot Björnsbyn men kanske inte hela vägen utan så långt vi kan och hinner, säger nämndens ordförande Anja Johansson (S).

En del av utvecklingsplanen för Porsön

En av anledningarna till att man ville tidigare flytta projekteringen var att arbetet med utvecklingsplanen Porsön hade återupptagits.

– Det hänger ihop med det. Det hänger också ihop med överenskommelsen vi hade med Moderaterna i början av mandatperioden som vi kallar ''trygghetsmiljoner''. Att vi skulle satsa ett antal miljoner på att öka tryggheten på Porsön.

Nämnden beslutade att 500 000 kronor ska gå till projektering av upprustningen som sammanlagt har en budget på 4,5 miljoner.

Hör mer i klippet ovan varför man valde att tidigarelägga projekteringen!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.