Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer i klippet om de snabba omkastningarna för att rädda vandringsfestivalen i fjällen efter magsjukekaoset. Foto: Fjällräven Classic

Vandringsfestivalen Fjällräven Classic genomförs – men tvingas till ändringar efter magsjukekaoset

Uppdaterad
Publicerad

Den årliga vandringsfestivalen Fjällräven Classic tvingas ändra i upplägget efter att magsjuka spridit sig runt Kebnekaise.

– Vi har fått flytta bort alla våra checkpoints från fjällstugorna, säger PR-ansvarige Carl Hård af Segerstad.

Under fredagen inleds den 19:e upplagan av Fjällräven Classic. Vandringsfestivalen som handlar om att ta sig från Nikkaluokta till Abisko på sju dagar. Totalt kommer 1500 deltagare vara med på vandringen längs Kungsleden som inleds fredag, lördag och söndag.

Men i år har arrangören fått ändra på upplägget sent inför starten. Detta med anledning av magsjukekaoset kring Kebnekaise fjällstation.

– Vi har fått flytta checkpoints så att de kommer strategiskt innan fjällstugorna, så att vi där kan informera om att deltagarna måste ta hänsyn till att stugorna är stängda och inte slå upp tältet precis utanför, säger evenemangets PR-ansvarige Carl Hård af Segerstad.

”En läropeng”

Något större bortfall av deltagare har det inte blivit trots problemen som varit kring Kebnekaise.

– Visst har det funnits en viss oro. Men jag tror det kan vara en bra läropeng för många att tänka efter lite extra på sin personliga hygien, säger han.

I klippet hör du mer om de snabba omkastningarna festivalen tvingats göra för att rädda årets upplaga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.