Anette Holmvall ser det som en självklarhet att donera en njure till sin dotter. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Tålmodigt väntande för mamma Anette – ska donera njure till dottern

Publicerad

Anette Holmvalls dotter behöver en ny njure – och det tänker hon ge henne. Men man vill dra ut på det så länge som möjligt och sedan ska dotterns värden vara stabila innan det är dags.

För cirka 2,5 år sedan upptäckte sjukvården att Anette Holmvalls dotters ena njure behöver bytas. Hon föddes med en sjukdom som visade sig först när hon var tolv år. Och att vara på väg in i tonåren och upptäcka att man är svårt sjuk är hårt.

– Det är jättejobbigt för henne. Man vill vara som alla andra tonåringar och inte behöva byta ett organ när man är så ung, säger Annete Holmvall.

”Längtat enormt efter detta läger”

När dottern började fråga Anette om det inte fanns andra som henne kollade hon upp Jontefonden och såg att det var ett läger i Storforsen för familjer i samma sits.

– Det är otroligt att de har ordnat allt det här för att vi ska få träffa andra. Min dotter har längtat enormt mycket efter detta läger, säger Anette Holmvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.