Det är mycket halkigt på vägarna i Norrbotten. Foto: Terje Pedersen/TT

Fortsatta varningar för mycket halt väglag i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Halka, hård vind och snödrev. Det finns flera vädervarningar för Norrbotten.

Inför regnet natten mot onsdagen hade SMHI, polisen och Vägverket utfärdat flera varningar för blixthalka i länet och uppmanade trafikanter att ta det lugnt ute på vägarna och om möjligt lämna bilen hemma. Stigande temperaturer i länet har medfört upptinande snö och is på den kalla marken vilket gjort det farligt för både gångtrafikanter och bilister. De senaste prognoserna visar att varningarna kommer att kvarstå även mot torsdagen.

Hård vind och snödrev

Under onsdagskvällen och mot torsdagen kan vi vänta blåsigt väder, i fjällen lokalt upp emot 24 m/s i kombination med byar av regn och snö, även snödrev.

Under den senare delen av torsdag och när vi närmar oss fredag väntas temperaturerna sjunka igen. I stora delar av länet innebär det halvklart väder men i fjällen fortsätter nederbörden i form av snöbyar och det blir fortsatt blåsigt. Följ väderläget på SVT Väder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.