Foto: SVT

Västerbotten tar över godstransporter i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad
Nu är det klart – Norrbotten och Västerbotten har inlett ett samarbete där Bussgods i Norr AB tar över godstransporterna i Norrbottens län.

Bussgods i Norr AB är Västerbottens aktör inom Bussgods och har sitt säte i Umeå. Den nya lösningen i Norrbotten innebär att man kommer se över nätet av busstationer och ombud för att anpassa verksamheten till marknadens behov.

”Betyder mycket för många”

Bussgods i Norrbotten AB kommer att avvecklas då bolagets tidigare resultat gjorde att det inte fanns några alternativ till avveckling. I Västerbotten är man idag lättade, efter att man tagit del av beslutet från Norrbotten.

– I Västerbotten har det aldrig funnits någon tvekan kring Bussgods. Verksamheten betyder så mycket för så många, men vi har hela tiden vetat att vi behöver samarbetet med Norrbotten för att systemet ska fungera. Nu blickar vi tillsammans och gör något bra av detta, säger Rickard Carstedt, regionråd i Västerbotten.

Hoppas på hållbar lösning

I ett pressmeddelande skriver Länstrafiken i Norrbotten att det är ett första steg där båda länen jobbar för en hållbar lösning för godsförsörjningen.

– Att Bussgods i Norr AB tar över godstransporterna innebär att vi kan säkra transporterna i en stor del av Norrbotten, medan vi nyttjar befintliga resurser och kompetens i både Norr- och Västerbotten, säger Mats Aspemo, vd Länstrafiken i Norrbotten AB.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussgods i Norrbotten läggs ned

Mer i ämnet