Materialförvaltaren Tomas Blomkvist (f.d. Lindberg) får chansen i SHL hos storlaget Växjö Lakers. Foto: SVT

Växjö Lakers värvar från Luleå Hockey

Publicerad

Det är inte bara hockeyspelare som kan ta sig till SHL – Tomas Blomkvist från Piteå har gjort det som materialförvaltare. I dagarna blev det klart att han rekryterats av regerande svenska mästaren Växjö Lakers.

Tomas Blomkvist (f.d. Lindberg) inledde sin karriär som materialförvaltare för snart 14 år sedan. Detta efter att Piteå Hockey hört av sig och frågat om kunde hjälpa klubbens J20-lag på ideell basis. Efter det har han jobbat sig uppåt via Piteås A-lag och Storfors innan han blev erbjuden heltidsanställning hos Luleå Hockeys J20-lag.

Efter sex säsonger i Luleå, som bland annat inneburit att han varit med och hjälpt till under några SHL-matcher varje säsong. För några veckor sedan fick han chansen att hjälpa U18-landslaget under ett russincamp, och nu går resan vidare till Växjö Lakers och SHL.

– Det är helt klart en dröm med SHL. Oavsett om du är spelare eller ledare så vill du ju högst upp, säger Tomas Blomkvist.

Trivdes i Luleå Hockey

Han trivdes i Luleå Hockey, men insåg att han positionen som materialförvaltare i SHL-laget skulle vara ett bra tag bort.

– Jag har trivts jättebra i Luleå och allt har varit bra där så det handlar inte om det. Men jag kände att jag måste ta den här chansen och söka jobbet.

– Piteå Hockey ligger väl närmast hjärtat eftersom jag är härifrån, det kan jag vara ärlig och säga. Men det har gått fort och varit jättekul att få jobba sig uppåt.

Tog chansen

Luleå har nämligen Peter ”Greppa” Åström som varit materialförvaltare i föreningen sedan drygt 45 år tillbaka – och han förväntas bli kvar flertalet säsonger till. Därför valde han att söka tjänsten hos Växjö.

– Greppa är ju en jättelegendar och stor ikon i Luleå, han krigar på och lär vara kvar några år till så jag hade fått vänta på min chans där, säger Tomas Blomkvist.

Hur reagerade spelarna i Luleå när de fick beskedet?

– Några tyckte det var tråkigt att jag lämnar, men de flesta var glada för min skull att jag får den här chansen så det känns bra.

– Jag ser hockeyspelarna som människor och behandlar alla likadant oavsett. För mig är det viktigt att prata med alla underbara människor jag träffat och ha en god relation med dem.

Lena Blomkvist stannar i PIF

Blomkvist är gift med fotbollsspelaren Lena Blomkvist, som spelar allsvenska Piteå IF. Han bekräftar att hon blir kvar i det norrbottniska laget resten av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.