Niklas Sirén (V), kommunstyrelsens vice ordförande i Kiruna. Foto: SVT

Vice kommunalrådet i Kiruna slutar

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Sirén, kommunstyrelsens vice ordförande i Kiruna, har bestämt sig för att sluta med politiken. Han kommer inte att finnas med på Vänsterpartiets kommunlista som spikas under torsdagskvällen.

Efter 15 år som heltidspolitiker tycker Niklas Sirén att det får räcka. Han säger att det inte finns några andra skäl till att det inte blir några fler mandatperioder i kommunpolitiken.

– Det är ett oerhört tempo i toppen politiken, inte minst i Kiruna, och jag har en familj att ta hänsyn till. Dessutom är jag nyfiken på att göra något annat, säger han.

Även samarbetspartiet Socialdemokraterna har aviserat ett ledarbyte när Kristina Zakrisson tackar för sig.

Finns det inte rent taktiskt risk att det blir många förändringar på en och samma gång i partierna som är störst i kommunledningen?

– Nej, jag tror inte det. Det ska inte handla om person, utan om politik. det har alltid varit väldigt tydligt i Vänsterpartiet att det är partiets politik som ska in. Dessutom har den som ska följa ganska god tid på sig att sätta sig in i arbetet och profilera sig själv utåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.