Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se de nya tiderna i klippet. Foto: Lenh Duong, SVT Design

Nya sändningstider för lokala nyheter

Uppdaterad
Publicerad

24 augusti ändras sändningstiderna för dina lokala nyheter. Bland annat flyttar den sena sändningen in i SVT1 och får en ny tid direkt efter Sportnytt.
– På ett sätt är det en återgång till en ordning vi haft tidigare, säger Jan Helin, mediedirektör på SVT.

De förändrade sändningstiderna gör att alla lokala tv-sändningar nu samlas i en och samma kanal: SVT1. 

– Vår leverans av lokala nyheter i broadcast är fortsatt mycket viktig. Vi har därför valt att samla vårt lokala utbud i vår största kanal, SVT1 för att så många som möjligt enkelt ska kunna ta del av våra lokala nyheter, säger Jan Helin, mediedirektör på SVT.

Anledningen är både teknisk och kostnadsmässig, enligt Jan Helin. 

– Att bryta ner två broadcastkanaler i lokala signaler har kort sagt blivit oförsvarbart dyrt i en tid där allt fler tar del av våra nyheter när de själva önskar via våra digitala tjänster. I det läget ville vi lyfta våra lokala nyheter till den största kanalen, SVT1.

Att samtliga lokala nyheter nu flyttas till samma kanal har flera anledningar, enligt mediedirektör Jan Helin. Foto: Eva Edsjö

Nya tider från måndag

De nya sändningstiderna börjar gälla från måndagen 24 augusti. De lokala nyheterna sänds i Morgonstudion från 06.00 till 09.10. På kvällen sänds lokala nyheter 18.33 och 19.55 direkt efter Rapport samt 22.15 direkt efter Sportnytt – allt kan ses i SVT1 och när du vill i SVT Play.

– På ett sätt är det en återgång till en ordning vi haft tidigare. På den tiden SVT hade regionala sändningar låg de sena nyheterna exakt som de blir nu, efter Sportnytt 22.00 i SVT1, säger Jan Helin.

Morgonsändningar, vardagar:

07.05 

07:35 

08.05 

08.35 

09.05 

Kvällssändningar, vardagar:

18.33 

19.55 

22.15 (mån-tors) 

Söndagar: 

18.10 

19.55

Samtliga sändningar sänds i SVT1.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer