Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag har fått kommentarer från äldre män som inte tycker att jag ska vara med och fatta beslut” – i klippet hör du Amanda Lindgren (M), kommunalråd i Karlskoga. Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

23-åriga kommunalrådet i Karlskoga: Engagera er istället för att hata och hota

Publicerad

Hon är inte förvånad över rapporten som visar att 43 procent av lokalpolitikerna utsätts för hot eller hat, men tycker att siffran är på tok för hög.

– Så klart måste man tåla att människor inte håller med om beslut men man ska inte tåla personliga påhopp, säger Amanda Lindgren (M).

När hon engagerade sig politiskt i Moderata ungdomsförbundet för sex år sedan reflekterade hon inte över risken att utsättas för hat och hot.

– Hade det varit i dag eller senare skulle jag nog ha funderat på om det var något jag ville utsätta mig för, säger Amanda Lindgren.

Hot mot politiker

Kritiserats för sin unga ålder

Hon valdes in i fullmäktige när hon var 21 år vid förra valet och blev snart ordförande i kultur- och fritidsnämnden och folkhälsonämnden.

Just hennes ålder har använts emot henne när hon varit med och fattat beslut som upprört en del.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hot mot politiker

Mer i ämnet