Örebro tingsrätt friar den soldat som varit misstänkt för grovt vållande till kroppsskada i samband med en övning då en kvinna skadades svårt. Foto: Johannes Weckström /SVT

27-årig man dömd för barnvåldtäkt på ett hotell i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man dömdes under torsdagen till två års fängelse för våldtäkt mot barn. 2018 utsattes en 13-åring för en våldtäkt av mannen på ett hotell i Örebro.

Barnet och den dömda mannen fick kontakt med varandra via en dejtingsida och höll kontakten några månader innan händelsen.

De möttes upp vid ett hotell. Där visade det sig vara en till man i 20-årsåldern, okänd för barnet, på rummet. Där utsattes barnet för en våldtäkt.

Den dömda mannen uppger att han inte minns någonting från händelsen. Tingsrätten bedömer att mannen ska ha vetat om barnets ålder sedan tidigare.

Den andra mannen friades, då tingsrätten anser att han inte vetat om att barnet var under 15 år och därför kan han inte dömas för våldtäkt mot barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.