Foto: SVT

300 manifesterade mot våldet

Uppdaterad
Publicerad

Manifestation mot våld och främlingsfientlighet drog ca 300 personer till Heliga Trefaldighetskyrkan i Arboga under söndagskvällen.

Efter stenattacken mot Nalles i Arboga anordnades under söndagskvällen en manifestation mot våldet och främlingsfientligheten på orten. Ca 300 arbogabor närvarade.

– Vi hoppas på att det ska synas och höras att vi inte ställer upp på våldet som ökat och den främlingsfientlighet som genomsyrar staden. Vi vill inte ha det så här, vi vill att det ska vara mångkulturellt, öppet och varmt, sa Maria Deubler, initiativtagare till manifestationen.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Värmeljus i form av ett hjärta prydde marken utanför kyrkans entré och facklor brann vid sidorna. Av de besökare som Tvärsnytt pratade med efterlyste samtliga ett varmare och öppnare klimat.

– Jag hoppas att man kan visa att alla inte vill lösa saker och ting med våld, sa Lovisa Lindgren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Mer i ämnet