Foto: SVT

Tvärsnytts team på plats i Arboga

Uppdaterad
Publicerad

Tvärsnytt är tillbaka i Arboga för att prata med arbogabor om gårdagens attack mot flyktingförläggningen vid gamla Nalles då fönsterrutor krossades och en person misshandlades.

Vi har parkerat vid Konsum i Arboga. Kameran och micken är med. Flera vi pratar med vill inte vara med i tv med ursäkten:

– Mina åsikter passar inte i tv.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Det är en ung kvinna som säger så. Hon hastar förbi. Men en lång stund pratar vi med en medelålders man. Han tycker att det var bra ”att nån tog tag i det och gjorde nåt”. Han säger precis det man ofta hör idag: ”jag är inte rasist, men...”.

Han tycker att Sverige tar emot för många flyktingar och så pratar han om arbetslösheten och ungdomarna som vi borde ta hand om. Han får det till en motsättning. Efter en stunds samtal ändrar han sig lite grann – attacken kanske inte var så bra, men något borde man göra. Men att säga det han tycker i tv vill han absolut inte.

Vi har kommit fram till nytorget och där möter vi andra åsikter. Sådana som fördömer attacken och menar att det är en skam att bete sig så. Rösterna hör du på länken intill.

Medverkande:

Anna Jauring

Gunborg Karlsson, Nils Karlsson

Alice Keza

Linus Grabö

Linus Hansson

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Mer i ämnet