På de trasiga maskinerna uppmanas de som parkerar att ladda ner en app. Foto: Jesper Mattsson/SVT

300 upphandlingar på kö – personalbrist försenar viktiga inköp i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Personalbrist och hög arbetsbelastning har gjort att 300 upphandlingsärenden hamnat på hög på Örebro kommun, det skriver Nerikes Allehanda. Det gäller bland annat inköp av nya parkeringsautomater.

I april i år beklagade Anders Olsson (C), ordförande i Tekniska nämnden, förseningen och förklarade att man skulle lösa problemet med tillfälliga lösningar:

– Vi kommer att öka informationen både på hemsidan där man kan se i närområdet vilka automater finns som har samma taxa. Sen ska vi skylta mera och bättre på de stängda automaterna var närmaste parkeringsautomat finns.

Men nu har de långvariga problemen på upphandlingskontoret lett till att Tekniska förvaltningen fått dispens att köpa in sex automater åt gången. Men fortfarande saknas fungerande automater på många platser i Örebro.

För att beta av högen med upphandlingar har 13 personer nyanställts på kommunen. Inom två år räknar man med att vara nere på en rimlig nivå igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Parkeringsproblem Örebro

Mer i ämnet