Foto: Malin Gotlin / SVT

Folkfest i Segersjö när SM i fälttävlan avgörs

Uppdaterad
Publicerad

I helgen samlas 80 ryttare vid Segersjö herrgård för att slåss om titeln svensk mästare i fälttävlan när det är dags för artonde upplagan av Segersjödagarna.

Totalt ska 80 ekipage delta i fälttävlan som består av grenarna hoppning, terrängritt och dressyr. Redan på fredagen smygstartade tävlingarna i dressyr.

– Segersjödagarna är jättestor i år och SM i fälttävlan större än något år tidigare med runt 80 startade. Det gör att man fått starta redan i dag, säger Birgitta Ekblad, informationsansvarig för evenemanget.

Terrängritt lockar publik

Många svenska ryttare samlas för att tävla och enligt arrangören själv är det stora hemmahoppet Rebecka Tell, som rider för Segersjö Fältrittklubb.

På söndag avslutas tävlingarna med terrängritt.

– Det brukar vara det som lockar mycket folk. Men det här är också mycket mer än en hästtävling, med mässa, saluhall och lokala livsmedelsproducenter, säger Birgitta Ekblad.

Segrare i årets upplaga blev Anna Nilsson på hästen Candy Girl från Tågarportens Ryttarförening.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.