– Det var fredag eftermiddag och en kollega kom med en prinsesstårta för att vi skulle fira på jobbet. Alla åt inte, men vi var några som högg in, säger Adam Randle som jobbar på konsultföretaget Great.
Tårtan smakade bra och intet ont anande önskade kollegorna varandra trevlig helg.
Först på lördagen började Adam Randle må dåligt.
– Det bara slog om på en halvtimma och jag började känna mig mör och hängig. Jag var på väg till en kompis men tvingades vända för att jag var tvungen att kräkas.
– Jag har inte jättestor erfarenhet av att vara sjuk, men det är det värsta som jag har varit med om, säger Adam som kräktes hela kvällen och natten.
Manfall på kontoret
Under söndagen slutade Adam Randle kräkas, men han var fortfarande hängig.
Av de sex personerna som åt av tårtan har alla insjuknat och varit hemma från jobbet under måndag och tisdag.
– Jag var hemma i måndags och har varit hemma idag, men nu är jag på väg till jobbet för att börja försiktigt under eftermiddagen.
”Viktigt att orsaken reds ut”
Totalt har upp mot 50 Örebroare som ätit bakverk från samma bageri drabbats av magsjuka. Både kommunen och smittskyddsenheten på USÖ försöker nu spåra smittan och en tårtbit har skickats på analys.
– Det är viktigt att man tar itu med vad det är för någonting, eftersom så många har drabbats. Det är inte säkert att det är bageriets fel så det är viktigt att det reds ut så att inte de får negativ publicitet felaktigt, säger Adam Randle.
Kommer du kunna äta tårta i framtiden?
– Ja det kommer jag nog. Det kommer nog vara ett naturligt försvar i början och man kommer nog reagera. Men det ska förmodligen gå bra så småningom.