Axel Kjäll ser fram emot att starta upp allsvenskan med Örebro SK 2018. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Allsvenskan är igång – ÖSK premiärspelar mot Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

På annandagpåsk spelar Örebro SK allsvenskpremiär borta mot GIF Sundsvall. Klubben gör sin 50:e fotbollssäsong i den högsta serien och frågan är om klubben kan vinna sitt första guld.

– Premiären blir ett startskott på att det är vår på riktigt. Vi har jobbat hårt under en ganska lång period. Visserligen har svenska cupen varit igång men det känns som att säsongen startar på riktigt nu, säger Axel Kjäll, huvudtränare i Örebro SK.

I första omgången väntar GIF Sundsvall och under fredagens träning jobbade ÖSK mycket med den offensiva biten, presspel och hur de ska skapa målchanser.

Allsvenskan

– Vi har vässat på vårt helhet, men också tittat på några detaljer som kan bli viktiga mot Sundsvall utan att vi frångår vår identitet.

Tippade långt ner

Experter och medier har tippat Örebro på den nedre halvan av tabellen. Frågan är nu om Axel Kjäll och laget kan överraska 2018.

– Det får experterna stå för, de kanske inte har någon superkoll på oss. Vi har höga förväntningar på oss själva och det är klart att det kan vara roligt att slå i underläge. Jag tror att vi kan överraska, säger Kjäll.

”Inget unikt för ÖSK”

Nyligen släppte SVT publikbarometern för 2017 och där visades sig att ÖSK hade halkat efter och minskat publiksiffran med 15 procent, jämfört med året innan.

– Det finns kombination av bra resultat och hur många som kommer och tittar på oss. Det här är inget unikt för ÖSK, går det bra för oss på planen så kommer fler personer att hitta till Behrn arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet