Almby skola utrymdes efter stickande doft

Uppdaterad
Publicerad

Larm om röklukt på Almby skola inkom 11.14 till SOS Alarm. Skolan utrymdes och räddningstjänsten kunde lokalisera att lukten kom från en toalett, men att det inte rörde sig om röklukt utan någon form av pepparspray.

Enligt polisen är det en stickande eller retande doft i lokalerna som gjort att man utrymt.

– Vi är på plats för att se vad det är för något, och för att skapa ett lugn hos eleverna, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen.

Klockan 11.51 uppdaterade polisen att räddningstjänsten lokaliserat doften till en toalett på skolan, och att det ska vara någon form av pepparspray på väggen som luktat. Det ska inte vara någon fara och räddningstjänsten lämnade platsen.

En anmälan om ringa vapenbrott och ofredande kommer att göras efter händelsen.

– Vi misstänker att det handlar om pepparsprej och det är olagligt att ha. Ofredande är för att det har stuckit i halsen och runnit i ögonen hos några personer. Det är inte farligt men såklart obehagligt. Sedan kan brottsrubriceringen komma att ändras i senare skede förstås, säger Christina Hallin.

Ingen person är misstänkt i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.