Foto: Enana Alrafidain/SVT

Brand på Alsalamskolan i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Det utbröt en brand på Alsalamskolan på väster i Örebro natten mot söndag. Larmet inkom 03:54 och enligt polisen var det en fullt utvecklad brand. Ingen person har kommit till skada.

– På övervakningsfilmen ser man två maskerade män som har krossat fönster och kastat in något brinnande i byggnaden, säger skolchef Hussein Aldaodi till SVT Nyheter Örebro.

Uppgiften om övervakningsfilmen och vad den visar varken bekräftar eller dementerar polisen.

Alsalamskolan i Örebro

– Det är en uppgift som jag inte kan kommentera, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson Bergslagen.

Skolan stängs delvis

Hela nedervåningen av skolan är brandskadad och delar av övervåningen har också påverkats, enligt skolchefen. Alsalamskolan är en friskola, F-9. På grund av branden måste skolan delvis stängas för renovering.

– Vi kan inte använda nedervåningen alls, men vi hoppas kunna ha kvar undervisningen på plats för de yngre skolbarnen, säger skolchefen.

Renoveringen beräknas pågå i flera veckor.

Utreds som mordbrand

Det är än så länge oklart vad som orsakat branden. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand och genomför en teknisk undersökning under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alsalamskolan i Örebro

Mer i ämnet