Foto: Linda Huss

Ambulans krockade under utryckning

Uppdaterad
Publicerad

En ambulans under utryckning krockade med en personbil i centrala Örebro. Kollisionen var mycket kraftig och tre personer fördes till sjukhus.

Olyckan inträffade strax före klockan 16.00 på Trädgårdsgatan i Örebro och både polis och räddningstjänst larmades till platsen.

– Det var en ambulans under utryckning som kolliderat med en personbil, säger Jan Backström, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Hur olyckan gått till är oklart med kollisionen var mycket kraftig och krockkuddarna ska ha utlösts i båda fordonen. Enligt uppgifter till SVT Tvärsnytt fördes tre personer till sjukhus för kontroll, två från ambulansen och en från personbilen.

Båda fordonen kommer att bärgas från platsen vilket kan medföra vissa begränsningar i trafiken under saneringsarbetet.

Hur pass allvarliga skadorna är på de drabbade är oklart, men enligt preliminära uppgifter ska det inte röra sig om livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.