• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett flerfamiljshus med kraftig rökutveckling i Asarum i Karlshamns kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Olsson (C) anser att Hedgatan inte är mer drabbad än andra liknande gator i Örebro. Foto: Martin Wik/SVT

Anders Olsson om problemen på Hedgatan: ”Det går alltid att göra mer”

Uppdaterad
Publicerad

12 allvarliga olyckor, under de senaste 11 åren. Flertalet klagomål från boende och människor som använder sig av vägen. Trots detta menar tekniska nämndens (som har ansvar för trafikfrågor) ordförande, Anders Olsson (C), att Hedgatan inte sticker ut som en särskilt problematisk väg.

– Det finns flera liknande områden i Örebro. Det har gjorts saker på vägen, så den är säkrare nu än den varit förut, menar han.

I klippet: Anders Olsson ger sin syn på om kommunen och politiken gjort tillräckligt för att göra Hedgatan säker. Han berättar också vilka brister han tycker vägen har och om huruvida det finns några planer på att bygga om vägen.

Allvarliga olyckor: 12 st

Dödsolyckor: 1 st

Lindriga/måttliga olyckor: 18 st

Statistiken avser de olyckor som någon behövt uppsöka sjukhusvård.

Källa: Strada

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olycksdrabbade vägar i Örebro län

Mer i ämnet