Flera polisbilar blev uppbrända och plundrade på utrustning under upploppet i Sveaparken på långfredagen. Foto: Leonora Toplica/SVT

Andra hovrättsdomen efter påskupploppet: Flera sänkta straff

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen meddelade Göta hovrätt den andra domen rörande påskupploppen i Sveaparken i Örebro. Samtliga döms för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. En av männen får skärpt straff, för en av dem blir straffet oförändrat och två av männen får sänkta straff.

Samtliga döms för grovt sabotage mot blåljusverksamhet för delaktighet i händelserna i Sveaparken i Örebro som inträffade på långfredagen. En av männen, som är i 30-årsåldern, får straffet sänkt från sex års fängelse till fem år och sex månader.

För en man i 20-årsåldern blir straffet oförändrat och han skall avtjäna fem år i fängelse.

Fem års fängelse väntar också den man i 25-årsåldern som dömdes till fyra och ett halvt år i tingsrätten och han får därmed sitt straff skärpt av hovrätten.

En man i 30-årsåldern får sitt straff sänkt från två år till ett års fängelse av Göta hovrätt.

Den 9 september meddelade hovrätten den första domen, även det mot fyra män som överklagat sina tingsrättsdomar. Tre av dem dömdes till fem års fängelse och en man fick straffet sänkt från fem och ett halvt år till fyra och ett halvt års fängelse. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet