En person avled natten mot onsdagen efter skottlossning i Vivalla i Örebro. Foto: Jennie Wahlgren / SVT

Anhållna efter dödsskjutningen misstänks för medhjälp till mord

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som anhållits efter dödsskjutningen i Vivalla den 5 maj misstänks för medhjälp till mord.

De båda personerna greps och anhölls kort efter att den skottskadade mannen förts till sjukhus och avlidit. Polisen meddelade till en början att de var misstänkta för att ha varit inblandade i händelsen och går idag ut med rubriceringen för misstanken.

– Två personer i 20- till 25-årsåldern är anhållna och skäligen misstänkta för medhjälp till mord, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisen.

Dödsskjutning i Vivalla 2021

Fåordiga om detaljer

I övrigt är man väldigt kortfattad vad gäller detaljer i förundersökningen. På frågor om mordvapen, motiv och kopplingar till tidigare skjutningar är svaren fåordiga.

– Det är saker som vi inte kommenterar i nuläget utan vi håller oss till att informera om det här för att inte förstöra utredningen. Det är saker vi undersöker, men det är så pass tidigt i förundersökningen att vi inte går ut med för mycket detaljer.

– Just nu finns inget konkret som kopplar den här skjutningen till tidigare, säger Christina Hallin.

I dagsläget är ingen mer misstänkt frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Vivalla 2021

Mer i ämnet