På fredagen kom beskedet att Alsalamskolan stänger. Hör Hussein Aldaoudi, ordförande i Skandinaviska stiftelsen för utbildning, kommentera orsaken till beslutet i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Ännu en friskola stänger i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Alsalamskolan i Örebro kommer att stänga den första december. Anledningen, enligt styrelsen för stiftelsen bakom skolan, är att man motarbetats och därmed är tvingad att lägga ner verksamheten.

Skolan kommer stänga med kort varsel, vilket P4 Örebro var först med att berätta. Bakgrunden skall vara att stiftelsen bakom verksamheten inte kommit åt bankkonton eller teckna försäkringar.

– Vi motarbetas av privata aktörer och bedömer att vi inte kan bedriva skolverksamhet. Vi förstår inte det här, eftersom vi är godkända av Skolinspektionen har ekonomin i ordning och våra elever presterar bra resultat, säger Hussein Aldaoudi, ordförande i Skandinaviska stiftelsen för utbildning, SSFU.

– Vi räknar med att kunna bedriva undervisning till den 1 december och är i kontakt med kommunen för att ordna en lösning. Kommunen har lovat att erbjuda platser, säger Hussein Aldaoudi.

Beslutet att lägga stänga skolan fattades vid ett styrelsemöte den 25 oktober. Skolan bedriver verksamhet för 326 grundskoleelever, 78 förskolebarn och 34 fritidselever och har 80 anställda.

Hör stiftelsens ordförande Hussein Aldaoudi berätta mer om beslutet och dess konsekvenser i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.