En tekniker extraherar coronavirus från provtagningar vid ett labb. Foto: Jane Barlow/TT

Ännu ett labb anlitas av Region Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Region Örebro län tar hjälp av ytterligare ett externt laboratorium för att analysera covidprover. Anledningen är att trycket på provtagningen varit större än vad laboratoriet och dess underleverantörer klarat av.

Under de senaste veckorna har Region Örebro län varit ett av de län som analyserat allra flest PCR-prover per 1 000 invånare. Och från och med mitten på nästa vecka anlitas alltså ännu ett externt labb för att hinna med att analysera alla prover. Men fram till dess att det är igång kommer det dock vara svårt att få tid för provtagnig.

– För att personer med störst behov ska kunna boka provtagning är det viktigt att påminna om att det endast är de med symtom eller som är uppmanade från vården som ska boka tid för provtagning, säger Gunlög Rasmussen i ett pressmedelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet