Annica Holmberg från kören Blended Voices är redo för premiär. Med vältränade stämband, naglarna nygjorda och penslarna redo för sista lagret färg på regnbågen. Hör mer om revyn ”Skrattkramp” i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Äntligen premiär för ”pyjamaskörens” uppskjutna show

Publicerad

Kören Blended Voices i Sköllersta fick ställa in sin planerade julshow förra året. Men det hindrade dem inte från att fortsätta repetera, vilket de gjorde digitalt under namnet ”Pyjamaskören”. Sedan restriktionerna hävdes har de kunnat ses igen och i helgen är det premiär för revyn ”Skrattkramp”.

– Vi hoppas publiken ska gå härifrån med kramp i magen, berättar körledaren Meta Fagerström.

Några av körens medlemmar har under året som gått legat däckade i corona, men nu är alla på benen igen.

– Vi fortsatte öva, öva och öva digitalt. Men nu får vi äntligen ses på riktigt, säger körmedlemmen Annica Holmberg.

Sällskapet, som just nu även är revymakare på upploppet, räds inte att hugga i inför alla förberedelser till premiären. Och de är många. Det ska målas, snickras, skrivas manus och sys.

Under bältet

Innehållet består av blinkningar till samtiden och temat är inkluderande.

Meta Fagerström leder kören Blended Voices. Foto: Johannes Weckström /SVT

– Vi ska ju spegla sådant som hänt under året. Vi har med ett nummer som speglar vår regering, vi har med ett hyllningsnummer till de artister som numera sjunger i änglarnas kör efter att ha gått bort under 2020-2021. Men eftersom det är en revy måste det smälla till med en del glatt också. Och vi har en hel del prutt, bajs och sånt under bältet, för det brukar folk tycka är kul. Det gör i alla vall vi, säger körledaren Meta Fagerström.

Häng med i videoklippet till Tingsgården i Sköllersta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.