För körledaren Meta Fagerström var gårdagens besked en stor glädje. Foto: SVT

Glädje hos ”Pyjamaskören” – får sjunga ihop igen

Uppdaterad
Publicerad

Sedan februari 2020 har speciella coronaregler gällt för körsång. Men igår släppte Folkhälsomyndigheten på reglerna. För kören Blended voices – som SVT Örebro träffade på ett digitalt rep förra året – var beskedet efterlängtat. I videon kan du se den lyckliga körledaren, Meta Fagerström.

Kören i Östnärke, som kallat sig ”Pyjamaskören” under coronarestriktionerna, fick göra omställningar under pandemin. Den digitala kunskapen när det kom till körrepetitioner var bristande och i planeringen inför jul låg en liveshow med specialskriven musik.

Men kören anpassade sig och lyckades fortsätta öva samma tid varje tisdag – precis som innan pandemin.

Coronaviruset i Örebro län

Blev digitala

Dessutom bestämde sig körledaren Meta Fagerström och hennes kör för att skicka in ett bidrag till revy-SM som går av stapeln i september i år. Utöver det kommer kören sända en digital föreställning live under hösten.

– Det är ju helt fantastiskt. Vem kunde tro det om ett gäng kärringar? säger Meta Fagerström och skrattar.

Men i och med gårdagens besked från Folkhälsomyndigheten är det över med anpassningar. Redan under torsdagskvällen, bara dagen efter beskedet, ska gänget träffas och öva inför årets julshow, som blir live.

Så här såg det ut när SVT Örebro var med Blended voices på en digitalt repetition i april förra året:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet