Ella Törnkvist var en av modellerna som deltog i visningen. Foto: SVT

”Årets happening på Virginska” gick av stapeln i dag

Publicerad

Ritz i Örebro fylldes under torsdagen av hantverkselever från Virginska skolan och publik som kom för att beskåda årets Fashion Show.

Ikväll visar elever från hantverksprogrammet på Virginska skolan i Örebro upp sina kreationer på sin årliga Fashion Show. Eleverna läser till att bli florister, frisörer, stylister och textildesigners och Sofie Holmquist, floristlärare på skolan, var på plats under repetitionerna.

– Det här är årets happening på hantverksprogrammet. Det är en tillställning där alla samarbetar och det blir en helhet av våra yrken tillsammans. Det är en jättestor grej för alla våra elever. De är väldigt engagerade och delaktiga i det här, säger hon.

Elevernas visning

Showen har anordnats i många år och är en viktig del för elevernas utveckling.

– De växer otroligt mycket med ansvaret och får vara väldigt kreativa. Det här är deras visning det är dom som driver och bestämmer, det är helt elevdrivet alltihop.

Kvällens föreställning innehåller flera olika teman, med gott och ont, de fyra årstiderna och olika årtioneden. Det är helt utsålt, så de hoppas på en fullsatt lokal. Ella Törnkvist var en av modellerna för frisörerna.

– Det är löshår och väldigt tuperat – det är en stor frisyr.

Hur känns det?

– Det är lite tungt, men jag börjar vänja mig. Det är tungt baktill, men det går bra. Det är första gången jag är med, men det ska bli väldigt kul!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.