Asserholts Damkronor i OS-semi

Svenska hockeydamerna vann nordiska fajten mot Finland med 4-2. Nu väntar USA i måndagens semifinal.

41 sekunder före slutsignalen fick Emma Nordin tag i pucken och slog in 4-2 i tomt mål, det här efter att Finland tagit ut målvakten i jakt på en kvittering.

Drygt 13 minuter in i mittperidoden tog Finland ledningen genom Venla Hovi. Det svenska försvaret hann inte med att rensa undan en retur framför målvakten Valentina Lizana Wallner.

Tvärsnytt OS

-Det var jobbigt att de fick 1-0, så det gäller att vi trycker på nu och får in ett, säger Anna Borgqvist till TV10.

Samma Borgqvist kvitterade sedan til 1-1 i power play blott 48 sekunder in i tredje perioden.

Lina Wester gav Sverige ledningen med 2-1 efter 5.09, elegant frispelad av lagkaptenen Jenni Asserholt. Men den svenska glädjen över ledningsmålet varade bara i tolv sekunder. Sedan kvitterade Emma Nuutinen.

Tre spelare från vårt område finns med i laget. Rutinerade Jenni Asserholt ursprunglingen från Guldsmedshyttan, Sara Grahn, Hallsberg och Sofia Engström från Surahammar.