Foto: TT

Atlas Copco blir Epiroc – företaget delas i två

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Atlas Copco kommer delas upp i ett större och ett mindre företag. Den avdelning som ligger i Örebro kommer att byta namn till Epiroc, som totalt omfattar 12.500 anställda.

Från och med i dag kommer företagets alla enheter i Örebro att gå under namnet Epiroc Rock Drills AB och vara en central del när det kommer till forskning och utveckling.

– Vår del kommer att arbeta med kunder inom gruvnäring, infrastruktur och naturtillgångar och den delen kommer att bli den mindre. Det innebär däremot ingenting för dem som jobbar här, det är samma chefer och samma kontrakt, säger Lorraine Lind, personal- och kommunikationschef för Epirocs Örebroverksamhet.

Uppdelningen kommer enligt Lorraine Lind inte innebära några rationaliseringar eller neddragningar.

– Det blir en ny logga på taket och vi blir en mindre organisation, vilket innebär kortare beslutsväg, mer fokus och större engagemang, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.