Foto: Leonora Toplica /SVT

Tolv nya åtalade efter upploppet i Sveaparken

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare åtta män åtalades på torsdagen vid Örebro tingsrätt misstänkta för att ha varit med i våldsamheterna i Sveaparken i Örebro på långfredagen. Utöver de åtta männen åtalades också fyra ungdomar, samtliga under 18 år.

Samtliga 12 personer är åtalade misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, och dessutom är flera av dem åtalade för våld mot tjänsteman. Enligt åtalen ska männen ha använt våld mot poliser, polishundar och polisfordon vid upploppet i Sveaparken den 15 april.

En av männen, en 43-åring, har enligt åtalet placerat ett brinnande föremål i en polisbuss. Han krävs därför på skadestånd på 135 000 kronor för det förstörda fordonet.

De åtta åtalade männen har varit häktade en tid medan de fyra ungdomarna, som var under 18 år vid tillfället, har hanterats i ett separat utredningsarbete, uppger polisen. Åtalen på torsdagen är åtal fyra, fem och sex efter händelserna i Sveparken på långfredagen. Fler åtal är att vänta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet