Foto: SVT

”Ligger sked med Moderaterna”

Uppdaterad
Publicerad

Ordförande för Centerpartiet i Nora, Pia-Maria Johansson, lämnar partiet. Det meddelade hon under söndagen, i samband med partistämman i Upplands Väsby.

Pia-Maria Johansson har varit engagerad i Centerpartiet i Nora i nio år. Nu ställer hon sig bland annat frågande till partiets skattepolitik där man förordar en mindre brant skatteskala vilket, enligt Pia-Maria Johansson, i slutänden innebär att de som har mycket pengar tjänar mest på ett sådant förslag.

– Det som var bra med Centerpartiet var att man hade en tydlig mittenposition och att man också var solidarisk med tanken ”skatt efter bärkraft”, där är man inte i dag. Partiet har förflyttat sig allt mer åt höger och ligger nu sked med Folkpartiet och Moderaterna. Jag tror att det kommer bli svårt för partiet att bli tydligt, säger Pia-Maria Johansson.

Politisk turbulens i Nora

Funderingarna på att lämna partiet började efter att det omdiskuterade förslaget till partiprogrammet presenterades i slutet av förra året. Förutom en förändrad skattepolitik och en förflyttning till höger på den politiska skalan var även partiets förändrade inställning till kärnkraft något som till slut fick Pia-Maria Johansson att fatta beslutet att lämna partiet.

– Jag hade hoppats på att man skulle befästa mittenpositionen nu på stämman, men det har man inte gjort.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politisk turbulens i Nora

Mer i ämnet