Nora kommun. Foto: SVT

Maktförhandlingarna fortsätter i Nora

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått en månad efter valet men fortfarande är det inte klart hur Nora kommun ska styras. Efter att Socialdemokraterna haft ett nytt medlemsmöte står det klart att förhandlingarna mellan S och V fortsätter.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet försöker nu enas i viktiga frågor för att bilda en stabil majoritet i Nora. Tillsammans skulle de två partierna få 18 av de 35 mandaten i kommunfullmäktige.

Under förra mandatperioden avlöste olika typer av samarbeten varandra. Bland annat bildades ett styre där sex partier skulle samverka – det ledde till en kris. Man försökte också med en samverkan mellan Vänstern, Moderaterna och Socialdemokraterna som sprack.

En del av samarbetssvårigheterna visades också upp på ett ovanligt offentligt sätt. Bland annat lyckades oppositionen få sin företrädare vald till kommunfullmäktigeordförande efter att majoriteten blivit osams under pågående kommunfullmäktigemöte 2012.

Enligt Socialdemokraterna i Nora finns det i dag ingen tidsplan för när ett samarbete mellan partierna kan presenteras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2014 - Tvärsnytt

Mer i ämnet