En ny högstadieskola ska stå klar Lindesberg under 2021. Den kommer då att ersätta Stadsskogsskolan. Foto: Arkivbild

Avtal om skolbyggen i Lindesberg avbryts – oklart vem som ska bygga

Uppdaterad
Publicerad

En ny högstadieskola ska stå klar i Lindesberg 2021, men fortfarande är det oklart vem som kommer att bygga skolan. Under tisdagen meddelade det kommunala bolaget Falab att man avbrutit sitt samarbete med byggföretaget Peab.

– Den information jag fått är att tidsplanen ska hålla, säger Thomas Lindberg, skolchef i Lindesberg.

En ny upphandling kommer att göras med anledning av det avbrutna samarbetet. Den prislapp som Peab tog fram för byggprojektet godkändes nämligen inte av kommunen.

-Vårt mål är att ett nytt avtal, efter anbudsförfrågan, ska vara tecknat i början på mars 2019, säger Roger Sixtensson, vd för Falab, i ett pressmeddelande.

Så ser planerna ut

Den nya högstadieskolan ska rymma 600 elever. I det stora skolprojektet ingår också en utbyggnad av Brotorpsskolan, med plats för 550 elever.

– Det handlar om en stor strukturförändring för skolverksamheten i Lindesberg. Det är kul att det både byggs om och till, säger Thomas Lindberg, ny skolchef i Lindesberg.

Planerna är att elever på Kristinaskolan ska inrymmas i nybyggda Brotorpsskolan. Och den nya högstadieskolan ska 2021 ersätta Stadsskogsskolan.

– Det handlar om att ställa om och använda tidigare lokaler till andra verksamheter, säger Thomas Lindberg.

Ska vara klart till höstterminen 2021

Enligt skolchefen ska tidsplanen hålla för de båda byggnationerna.

– Det är viktigt att byggnationerna blir av och den information jag fått är att tidsplanen ska hålla. Då ska verksamheterna kunna vara i gång till 2021, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.