Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Saga Lindroos och Robin Alkman är två av de som deltar i Varva för barnen. – Jag ska försöka mitt snabbaste, säger Robin. Foto: Raphael Cano Felix

Barn och vuxna sprang flera varv för barnen i Örebro och Syrien

Publicerad

Under lördagen anordnades välgörenhetsloppet Varva för barnen. Gamla som unga samlades i stadsparken för att samla in pengar till behövande.

– Vi ska springa så många varv som möjligt på 20 minuter. Jag ska försöka mitt snabbaste, säger Robin Alkman.

Tillsammans med kusinen Saga Lindroos och andra vuxna och barn sprang de på den 400 meter långa banan. Saga berättar att hon tränat på gym med hennes farmor, som uppvärming inför loppet.

– Jag ska springa 20 varv, säger hon.

Återkommande event i nytt skrud

Varva för barnen-loppet är ett återkommande event som arrangeras av organisationen Ge för livet. I år är även Örebro stadsmission medarrangör, tillsammans med en rad andra samarbetspartners.

– Vi hoppas på en kul dag här i stadsparken och att kunna samla in pengar till de som har det tufft, säger Patrik Karlsson, direktor på Örebro stadsmission och medarrangör.

De insamlade pengarna ska dels gå till behövande i Syrien och dels till Stadsmissionens verksamheter.

Se klippet ovan för att höra kusinerna Saga och Robin samt hockeyspelaren Milton Oscarson berätta om loppet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.