Avspärrat område i Slottsparken i Örebro efter en misstänkt våldtäkt av en flicka i tonåren Foto: Philip Naskret /SVT

Barnvåldtäkt i centrala Örebro – två män döms

Uppdaterad
Publicerad

Idag döms två män för inblandning av våldtäkt mot barn. Det var Nerikes Allehanda först med att rapportera om.

Som SVT tidigare rapporterat om ägde barnvåldtäkten rum under sommaren 2022 i en park i centrala Örebro.

Den 27-åriga mannen döms för våldtäkt mot barn och får betala 290 000 kronor i skadestånd. Han döms även för andra brott vid andra tillfällen; misshandel och ringa bedrägeri och får därmed 3 års fängelse.

Den andra mannen, 26 år, döms för sexuellt ofredande och får betala 10 000 kronor till barnet. Han döms även för två ringa bedrägeribrott och ett rån vid andra tillfällen. Mannen får 1 år och 3 månaders fängelse.

I domen framgår det att uppgifterna som barnet har lämnat är tillförlitliga; ”Det inte finns några uppenbara motsägelser eller svårförklariga moment i hennes uppgifter”

Det framgår även att den 27-åriga mannen gång på gång ändrat sina uppgifter efter att han konfronteras av bevisning och därav bedömer tingsrätten det som en efterhandskonstruktion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.