Foto: SVT

Beskedet: Karolinska gymnasiet ska övervakas med särskild kamera

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasienämnden beslutade på fredagen att sätta upp en kamera på Karolinska gymnasiets skolgård för att bekämpa droghandeln som uppstått där efter att den flytt undan kamerorna på järntorget.

– Kameraövervakning är ytterligare en åtgärd i den handlingsplan nämnden antagit för att motverka droger på skolan, säger Elisabeth Malmqvist (C), ordförande i gymnasienämnden.

Det blir en kamera på skolgården som inte kommer vara på under skoltid. Kameran är icke-identifierande, vilket betyder att den inte fångar personers ansikten, utan händelser som utspelar sig på skolgården.

Kameraövervakningen är en del i en handlingsplan mot droger som nämnden antagit sedan tidigare. Beslutet att sätta upp kameran är nytt.

– Vi har ett pågående arbete med åtgärder för att mota droger från skolmiljön, för de hör inte hemma där, säger Malmqvist.

Hon fortsätter:

– Och utifrån de oroligheter som till och från finns på Karolinska gymnasiets skolgård så är kameran ytterligare en åtgärd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.