Beslut om vargjakten skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Rätt eller fel att stoppa vargjakten? Det är ett frågetecken som kammarrätten möjligen skulle ha rättat ut, då besked väntades komma i det infekterade rättsärendet. Nu kommer beskedet att beslut skjuts upp med all sannolikhet till i morgon torsdag.

Licensjakten i Värmland och Örebro län på 24 vargar, som skulle inledas i fredags, stoppades i sista stund av förvaltningsrätten i Karlstad.

Rätten ansåg i sitt inhibitionsbeslut att det finns skäl att undersöka om en ändrad beslutsgång för vargärenden, som bland annat gäller möjligheten att överklaga, är i samklang med EU-direktiv.

Om vargfrågan i Tvärsnytt

Beslut från kammarrätten skulle ha kommit under onsdagen, men skjuts nu upp. Det troliga är att besked kommer i morgon torsdag, enligt tidningen Jakt och jägare.

– Jag har viss förståelse för att kammarrätten måste sätta sig in i ärendet, säger Ingvar Hellquist, ordförande för Jägareförbundet i Örebro län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Om vargfrågan i Tvärsnytt

Mer i ämnet