Foto: SVT

Beslutet: Nu ska skrotbilarna bort

Uppdaterad
Publicerad

I flera år har skrotbilarna i centrala Nora irriterat många Norabor, men nu har kommunen beslutat att de ska bort innan sista november.

Skrotbilarna ägs av ett bilföretag i Nora och har stått på kommunens mark i flera år.

Mellan 2005 och 2006 fanns ett tillfälligt avtal om att bilföretaget fick använda kommunens mark. Men sedan 2006 har bilarna stått kvar på kommunens mark utan avtal, något som har retat många norabor.

Här bor jag – Nora

– Det här är inte bra och det ser inte bra ut. En del av bilarna som står där har stått där väldigt länge och de är inte i något vidare skick, säger Noras kommunchef Jan Norlund.

Bilföretaget öppnade nya lokaler på en annan plats i Nora i december förra året, men lämnade alltså kvar skrotbilarna.

”Rättslig process”

SVT Nyheter Örebro har varit i kontakt med bilägaren och sökt honom för en intervju under fyra dagars tid men inte fått svar. Men innan dess pratade vi med honom på telefon och då menade han på att busstrafiken på vägen intill skrotbilarna måste stängas av för att han ska kunna transportera bort dom.

– Jag kan inte se att det ska vara nödvändigt, han har flyttat bilarna på andra sidan gatan utan att vi behövde stänga av bussgatan. Men om det skulle behövas för en timme eller så får vi diskutera den frågan, säger Jan Norlund.

Men kommunen har nu bestämt sig. Innan sista november ska bilarna var borta annars kommer de ta till rättsliga åtgärder.

– Ja, då blir det fråga om en rättslig process i så fall, säger Jan Norlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Här bor jag – Nora

Mer i ämnet