Elden tar sig på nytt vid Hörken Foto: Adam Larsson/SVT

Fortsatt släckningsarbete i Hörken under natten

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten kommer fortsatt vara på plats för att släcka branden i Hörken under tisdagsnatten och förmiddagen. Den torra marken har gjort att branden blossat upp under dagen, men på måndagskvällen uppger Nerikes brandkår att läget är stabilt.

Det är en sträcka på fem kilometer vid Hörken, norr om Kopparberg, där det brinner. Läget har under stora delar av dagen varit stabilt, men från och till har det förvärrats.

– Det flammar upp på olika ställen då och då, vilket gör arbetet svårt, sa inre befäl vid Nerikes brandkår tidigare under måndagseftermiddagen.

På måndagsmorgonen var fem styrkor med 30 brandmän fortfarande i färd med att släcka bränderna i området kring Hörken som på flera ställen spridit sig in skogen. Det var framförallt på tre ställen längs en sex kilometer lång sträcka som de arbetade under natten.

Inte riktigt under kontroll

Två av bränderna, norr om Hörken vid Grillsberget, var under kontroll. Fokus under måndagsmorgonen låg på en brand som fortsatt söder om Hörken. På måndagskvällen uppgav räddningstjänsten att de kommer vara kvar på plats under natten till tisdagen eftersom det fortfarande brinner.

– Läget ser stabilt ut. Det är planerat för släckning inatt och imorgon förmiddag, sa inre befäl vid Nerikes brandkår vid 20.30-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.