BIK Karlskoga-spelaren berättar om besvikelsen i junior-vm

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett chockbesked för Svenska juniorlandslaget när junior-vm turneringen i Reed Deer Kanada blev inställd för några dagar sedan. Sverige som startat starkt i inledningen av mästerskapet planerar nu istället sin hemresa.

BIK Karlskoga spelaren Åke Stakkestad som spelar forward i juniorlandslaget är märkbart besviken på beskedet.

– Det suger rent ut sagt. Det är inte oss som lag som gör att vi åker ut turneringen utan andra faktorer, säger BIK-spelaren.

JVM i ishockey

Internationella hockeyförbundet (IIHF) meddelade under onsdagen att JVM ställs in men samtidigt har förbundet flaggat för att turneringen potentiellt kan återupptas under 2022. Just nu förbereder sig Åke och hans lagkamrater för hemfärd till Sverige. Spekulationerna kring att turneringen kommer uppstå 2022 tycker Åke vore roligt, så laget kan avsluta turneringen.

– Det går rykten om att det kanske ska spelas vidare och det vore kul, men inget vi vet just nu, avslutar Åke Stakkestad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet