Två personbilar krockade på riksväg 51 i Ekebykorset på tisdagsmorgonen. Foto: Monika Bruhn / SVT

Stökig morgon i trafiken i länet

Uppdaterad
Publicerad

Avåkningar och krockar avlöste varandra under tisdagsmorgonen då det bitvis rådde svår halka på vägarna.

10:16 har en lastbil vält vid en bensinstation i Guldsmedshyttan. Det ska inte har skett på riksväg 50 utan på en mindre väg i närheten av bensinmacken. Enligt polisen kan tung trafik inte ta sig förbi olycksplatsen, men personbilar kan passera. 

8:50 rapporterar Trafikverket om en olycka på E18 vid Lekhyttan. En personbil ska ha kört av vägen vilket påverkar trafiken mellan trafikplats Immetorp till trafikplats Lekhyttan i båda riktningarna.

– En person ska sitta kvar i bilen, säger Tommy Lindh, presskommunikatör på polisen, men om personen är skadad är ännu oklart.

8:31 Krock mellan två personbilar i korsningen Lövstagatan/Markgatan i Örebro. Inga personer ska ha skadats.

8:22 krockade två personbilar på Norrköpingsvägen, riksväg 51, i Ekebykorset. Enligt räddningstjänsten råder totalstopp i trafiken in mot Örebro. Ambulans har kallats till platsen för att kontrollera de båda förarna. En av dem har transporterats till sjukhus.

– En av bilarna hade en släpkärra med en arbetsmaskin på som for ut på vägen så det är lite rörigt just nu, konstaterar Martin Duberg, inre befäl på Nerikes Brandkår.

8:00 var det problem i trafiken på riksväg 50 mellan Örebro och Lindesberg i höjd med Mogetorp. SVT:s team på vägen rapporterar om långa köer. Enligt Sveriges Radios trafikredaktion var vägen blockerad av en lastbil och det är mycket halt i området.

6:58 fick räddningstjänsten åka ut på en singelolycka på E20 vid avfarten till Hallsberg.

– En person har voltat och åkt av vägen, bekräftar inre befäl på Nerikes Brandkår. Personen har själv kunnat ta sig ur bilen men ambulansen är där och undersöker för säkerhets skull.

6:49 voltade en ensam bilförare av vägen på E18 i höjd med flygplatsen. Skadeläget är ännu oklart men räddningstjänsten har inte behövt åka ut till olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.