Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En personbil och ett tjugotal cyklister var inblandade i en trafikolycka under söndagen. Två personer skadades allvarligt men inte livshotande. Foto: SVT

Ordföranden efter cykelolyckan i Nora: Svårt att förebygga den här typen av oturssituationer

Uppdaterad
Publicerad

En personbil och ett tjugotal cyklister var inblandade i en trafikolycka under söndagen. Två personer skadades allvarligt men inte livshotande.

– En av cyklisterna tappade styret, körde in i andra cyklister som i sin tur körde in i sidan på den mötande bilen, säger Christer Bergmark, ordförande för Örebrocyklister.

En bilförare och en klunga cyklister var inblandade i en olycka på en mindre väg i närheten av Järle i Nora kommun under söndagsförmiddagen.
Sex ambulanser, polis, räddningstjänst och en helikopter larmades till olyckan.

Två personer ska vara allvarligt skadade, men inte livshotande, och har förts till sjukhus, enligt polisen.

– Initialt får vi höra att det är runt 20 cyklister i den här klungan och man skickar upp en ganska stor resurs dit, både ambulans, polis och räddningstjänst. Väl på plats konstaterar vi att två personer behöver sjukhusvård. De är allvarligt men inte livshotande skadade. De har ont men är talbara, säger Ola Olsson, vakthavande befäl på polisregion Bergslagen och fortsätter:

– Personbilen och den som körde den är kvar på platsen.

”Vinglade till”

Enligt räddningstjänsten ska bilen ha kommit från motsatt körriktning.

- Bilen kom från Nora-hållet och de andra uppifrån. Det verkar som en cyklist vinglade till och kom lite för långt ut i vägen. De i bilen försökte väja, de körde inte fort eller ovarsamt på något sätt, säger Greger Aronsson, räddningsledare på plats.

Utöver de två personer som förts till sjukhus har ytterligare fem skadats lindrigt.

– Alla ramlade inte. Förutom de här två som fick åka ambulans var det fem personer som var lite inblandade och fick skrubbsår, men det är ingen fara med dem.

Ingen brottsmisstanke i nuläget

Finns det någon brottsmisstanke?

– Just nu jobbar vi med det som en tragisk trafikolycka utan brottsmisstanke, sedan kan det ändras under resans gång när man har hållit förhör med alla, säger Ola Olsson.

Initialt gick räddningstjänst och polis ut med informationen om att cyklisterna blivit påkörda.  Under dagen har bilden av händelseförloppet förändrats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.