Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Björn Sennbrink uppskattar lugnet i Nora. Foto: Fanny Hult/SVT

Björn med familj lämnade Örebro för lugnet i Nora: ”På nätterna är det knäpptyst här”

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler människor finner intresset att flytta och bo utanför Örebro. Björn Sennbrink och hans familj flyttade till Nora 2017 och har inga planer på att flytta tillbaka.

Tidigare bodde Björn och hans familj i en trea i Brickebacken i Örebro. När det blev tillökning i familjen blev det ett naturligt nästa steg för dem att köpa hus och flytta. Valet föll på Nora.

Björn tycker att staden har ett bra serviceutbud med butiker, och familjen uppskattar lugnet som Nora har.

– Fördelen med Nora är att det inte finns någon järnväg eller motorväg, så på nätterna är det knäpptyst här. Det blir det aldrig i Örebro, säger han.

Allt fler flyr från stan

Trenden, att allt fler människor väljer att flytta från större städer till närliggande mindre, tror Björn Sennbrink beror på att fler har tittat över sin hemmamiljö efter pandemin.

– Man finner kvalitet i hemmiljön eller närmiljön, som man kanske inte sett eller tänkt på tidigare. Jag tror pandemin har blivit en tankeställare för många, säger han.

Hör fler anledningar varför familjen valde att flytta från Örebro i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.