Foto: Socialdemokraterna i Örebro

Björn Sundin om avhoppet: Det känns tomt

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommenterar den socialdemokratiska kollegan Björn Sundin Lena Baastad avhopp från politiken. ”Det känns faktiskt lite tomt” säger han till SVT Nyheter Örebro.

Under tisdagsmorgonen kom beskedet att kommunalrådet Lena Baastad (S) lämnar alla sina politiska uppdrag i Örebro, något som kom som ett chockbesked för kollegan Björn Sundin.

– Det är lite tomt faktiskt, det var som energin rann ur mig, säger Björn Sundin.

Lena Baastad lämnar politiken

Varför då?

– Dels är det personligt för Lena är en av de ledare som är allra bäst. Hon och Eva Fernvall är de starkaste och tydligaste ledarna som jag har haft.

Vad har Lena Baastad betytt för socialdemokraterna i Örebro?

– Dels har hon varit otroligt viktig för att tydliggöra politiken och hon har haft ambitiösa mål som exempelvis att minska barnfattigdom.

Varför tror du att hon lämnar?

– Jag tror att hon är så klok och vill inte fastna. Hon vill vidare och bygga en egen karriär. Men jag tycker hon kunde ha väntat ett tag till.

Kommer du att kandidera till ordförandeposten i kommunstyrelsen?

– Det går inte att svar på idag, nu är det mest tomt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lena Baastad lämnar politiken

Mer i ämnet