Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofie Bäckström är en av de som säljer blombuketter i villaområdet. Foto: Anna Leijon/SVT

Blomförsäljning via mobilen – koncept som spritt sig i villakvarteren i Adolfsberg

Publicerad

Swish and grab – så heter konceptet som nu spritt sig i Adolfsberg i Örebro. Det går ut på att man betalar en summa pengar för att sedan ta med en färdig blombukett som villaägaren själv har plockat och satt ihop, direkt från trädgården.

– Det är en kul grej. Vi är ett gäng som brukar lägga ut annonser för det här i sociala medier, säger Sofie Bäckström, en av de som har anammat konceptet.

Sofie tycker att det är både rogivande och roligt att sätta ihop blombuketter som kommer från den egna lilla odlingen. Och hon är inte ensam.

– På det här sättet kan grannarna få en helgbukett om de behöver eller ska gå bort, säger hon.

”Rogivande”

Sofie själv är utbildad florist och tror att konceptet blivit populärt eftersom många vill ha något att göra, och en egen hobby.

– Själv tycker jag att det här är väldigt rogivande och roligt att få dela med mig till andra som inte har lyxen att ha egna blommor. 

Starta klippet och följ med till Sofies egen villaträdgårdsodling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.