Margareta Liljemark, Anton Rudström och Ingalill Kling bor i Rosta. I klippet delar de med sig av sina tankar efter fredagens skjutning i området. Foto: Kristofer Ström/SVT

Invånarnas oro i Rosta: ”Har blivit värre de senaste åren”

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsområdet Rosta i Örebro skakades i fredagskväll av en skottlossning. Och bland de boende är många bekymrade över den utveckling man sett de senaste åren i området.

– Våldet kommer närmare hela tiden. Till och med här där det varit så lugnt innan, säger Ingalill Kling.

Mitt i det idylliska bostadsområdet Rosta med stora grönområden och parker påträffades en skottskadad man i fredags kväll. Händelsen skapar nu mycket tankar och de boende som SVT Nyheter Örebro pratat med ger en ganska samstämmig bild om att området blivit mer stökigt.

– De senaste åren har det blivit värre, menar Ingalill Kling.

Men varken hon eller flera andra är helt överraskade.

– På något sätt är det tyvärr väntat. Men det är samtidigt tragiskt att något sådant här kan hända vart som helst, säger Anton Rudström.

Oro när våldet kommer nära

Att våldet kommit så nära inpå är dock skrämmande enligt de boende som SVT Nyheter Örebro pratat med.

– Det här hände ju vid halv niotiden en fredagskväll när barnen precis hade kommit in, berättar en mamma som inte vill bli intervjuad framför kamera.

Hör mer om några av de boendes tankar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.