Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Janne Karlsson och Ann Axberg har bägge jobbat i bokhandeln i många år och från den första april är det de som tar över butiken. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Bokhandeln i Karlskoga räddas – personalen driver butiken vidare

Uppdaterad
Publicerad

I september i fjol kom beskedet att Akademibokhandeln i Karlskoga skulle läggas ned efter 80 år i staden. Men nu står det klart att bokhandeln räddas och får nya ägare.

Bokhandeln i Karlskoga skulle läggas ned på grund av minskad lönsamhet. En besked som togs emot med sorg i Karlskoga, berättar Ann Axberg, som jobbat i butiken i drygt 40 år.

– Då reagerade man ju med bestörtning, absolut. Både vi och kunder. Vi har tröstat varandra under julen samtidigt som vi legat i förhandlingar.

Stöttats av allmänheten

Tillsammans med kollegan Janne Karlsson påbörjade hon processen att försöka ta över och driva butiken vidare.

– Vi har legat i förhandling länge med Akademibokhandeln och hyresvärden, nu har vi nåtts och allt känns jättebra, säger Ann Axberg.

Från och med 1 april tar hon och Janne Karlsson över butiken. Beskedet har gett många positiva reaktioner.

– Vi har fått så mycket stöttning av folket här. Alla vi vänt oss till har stöttat oss. Banken, advokat, redovisningbyrå: Alla ställer upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer