Bombhot mot polishuset i Karlskoga – väska var falsk bomb

Uppdaterad
Publicerad

En väska med ordet ”bomb” på hittades natten mot lördag utanför polishuset i Karlskoga. Nationella bombskyddet kom till platsen och kunde efter att man plockat isär väskan konstatera att det inte var en bomb.

Ett område på hundra meter spärrades till en början av och nationella bombstyrkan kallades till platsen. Styrkan anlände vid sextiden på lördagsmorgonen och aktiverade en robot för att undersöka föremålet.

– 08:19 konstaterar man att föremålet är ofarligt och avspärrningarna hävs. Den så kallade bomben var konstruerad på ett sådant sätt att det ska framgå att det är en spränganordning, det har synts när man plockat isär den, säger Stefan Wickberg på polisen.

Rubriceras som blåljussabotage

Det var när en polispatrull kom tillbaka till stationen och skulle parkera i garaget som väskan med ordet ”bomb” på upptäcktes. Personal som skulle slutat vid klockan tre i natt fick då lämna polisstationen tidigare.

Polisen har upprättat en anmälan om blåljussabotage, men ingen är ännu gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.