Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Boris: ”Jag ska njuta av stunden”

Uppdaterad
Publicerad

– Det här trodde jag aldrig i mitt liv skulle hända mig, skrattar örebroaren Boris René på telefon. Han är på väg hem efter ännu en repetition inför Melodifestivalen 2017. Den här gången får han dessutom prestigeuppdraget att öppna hela tävlingssäsongen.

Förra året debutant – i år är han veteran. När Melodifestivalens tävlingsgeneral Christer Björkman funderade på vilket bidrag som skulle öppna årets säsong av Melodifestivalen föll valet på Boris René och bidraget ”Her kiss”.

– Startfälten är ju ett sätt att skapa dynamik i programmen och ge alla låtar rätt förutsättningar, säger Christer Björkman i SVT:s livesändning på Facebook. Först får vi ett återseende med Boris René. En högenergisk låt som är dansant och medryckande – en bra kick-off på festen.

Boris René

”Det är en sån ära!”

Själv visste Boris inget förrän i morse.

– Det här trodde jag aldrig i mitt liv skulle hända mig, skrattar han. Först fick jag vara med förra året, och så i år igen och nu får jag dessutom öppna. Det är en sån ära!

Nya dansare och ny koreograf

Den som förväntar sig att få höra en variant av förra årets ”Put your love on me” kan glömma det. Årets bidrag ”Her kiss” är av en annan typ.

– Förutom att det är fartfyllt och fullt med glädje finns det inga likheter med numret förra året.  Nu är det dessutom nya dansare och koreograf med.

Nytta av fotbollen

Repetitionerna fram till deltävlingen i Göteborg sker i Stockholm.

– Det är många timmar att ”kötta” igenom men jag har stor nytta av att ha spelat fotboll. Det är precis samma trimning av detaljer som det är i sportvärlden.

Ska njuta av stunden

Det är inte förrän han kommer till Göteborg och börjar repetera där som han kommer att få koll på de andra musiknumren som han ska tävla mot.

– Alla har säkert svinbra låtar, tror Boris René. Men vi är där för att underhålla. För mig kvittar det hur det går – jag ska njuta av den stunden jag får.

”Örebrobidrag” i årets Melodifestival:

4/2 Göteborg

Boris René – Her Kiss

Skriven av Örebroduon Tim Larsson och Tobias Lundgren och framförd av Boris René: ”Du vet jag kommer alltid att vara örebroare!”

18/2 Växjö

Jasmine Kara – Gravity

Numera bosatt i Los Angeles men det var när hon bodde i Örebro under uppväxten som muskkarriären startade.

25/2 Skellefteå

Les Gordons – Bound to fall

Örebrobandet blev först ut att bli klara till Melodifestivalen 2017 efter att ha kommit sjua i ”Svensktoppen nästa”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boris René

Mer i ämnet